Stvari koje me čine srećnom
Advice, Inspiration, Srpski

5 stvari koje me čine srećnom

Ne znam zašto ali vikendom, posebno nedeljom, me uhvati neka apatija, da ne kažem depresija. Zato sam rešila da napišem listu stvari koje me čine srećnom, u nadi da će mi popraviti raspoloženje, pa i nekom od vas.

Inače ne pišem ovakve tekstove, ali sam na Pinterestu naletela na 30 Days writing challenge, pa rekoh što da ne. Možda nisam svesna toga šta me čini srećnom, ali znam šta me čini nesrećnom – zapostavljanje mog bloga.

Lajkovanje, komentarisanje, stalno dopisivanje – može da bude jedno vreme zabavno, ali za mene kao empatu i ambiverta je to više opterećenje nego razonoda. Pošto mi definitivno ne treba još obaveza, možda ovaj post neću ni podeliti, ali neka stoji tu, za mene.

 

Stvari koje me čine srećnom

 1. Praznici – period od oktobra do novembra je najsrećniji period u godini. Od noći veštica do novogodišnjih praznika. Noći postaju duže, dani hladniji, sve je romantičnije, misterioznije i lepše. I, neka kaže ko šta hoće, ali novogodišnje lampice dodaju dozu magije svakom prostoru. Da se ja pitam, svuda bih putovala zimi i po snegu.
 2. Pevanje i igranje – negde sam pročitala da su to retke životne situacije kada zaista živimo u trenutku, kada radimo nešto tek tako, za svoju dušu, bez nekog cilja i da nešto postignemo. Mogu da garantujem da ne postoji bolja anti-stres terapija od raspevavanja, a takodje kažu da je dobro i za zdravlje i štitnu žlezdu. I razmislite, kada pevate i igrate, da li brinete o budućnosti ili prošlosti? Naravno da ne! Uživajte u momentu.
 3. Meditacija – s tim u vezi, meditacije služe za to da sprečite misli da vam odlutaju u pravcu u kom ne želite. Zato ja obožavam vodjene meditacije, jer bar na 15 minuta mogu da budem gde želim i s kim želim. A kad naučite da kontrolišete misli – kontrolišete sve!
 4. Fotografija – volim da gledam lepe slike, volim da pravim lepe slike, ceo dan bih provela na instagramu i gledala blogove! Obrada slika je doduše za mene malo naporniji deo posla, jer sam perfekcionista, inače bih volela mnooogo češće da postujem!
 5. Pinterest – opet vezano za fotografiju, pošto ja nisam neko ko će gledati serije celu noć i dan, ali kad je internet u pitanju, tu ne znam za granicu! Najviše me inspirišu slike frizura, kolača i lepih kuća i kupatila! 🙂 (uglavnom da… sve). Pinterest je toliko opasan za moje vreme i produktivnost da se retko kad usudim da ga otvorim!

Eto to bi bila kraća lista stvari u kojima možete da uživate sami za sebe, ne treba vam niko, ne treba vam puno para – i ne zaboravite, ne očekujte od drugih da kreiraju vašu sreću i zabavu!

U čemu vi najviše uživate?

You may also like...

4 Comments

 1. Drammma says:

  Praznici i mene najvise, posle toga fotografija i pevanje i igranje, ali i soping:)) Zanimljiv post Nensi😊💙

  1. glitterxgotha says:

   Hvala! Dobro, soping je previse ocigledan 😀

 2. Jako koristan post!! Uživala sam! Fino osvežnje! Bravo! 😘😍

 3. Praznici su mi broj jedan. Ali tu su odmah i “pevanje i igranje” nikad neću naučiti da pevam, ali uživam dok pevam 😀 odličan post!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *