Beauty, Belgrade, Lifestyle, recenzija, Uncategorized

Floating studio Spokojstvo Beograd utisci

Pre par nedelja sam prvi put imala priliku da posetim Floating studio Spokojstvo i osećaj je prelep 🥰

Da li ste ponekad poželeli da se uvučete u neku kapsulu, da ne vidite i ne slušate nikoga i ništa, i da se osećate opušteno i bezbedno, makar na sat vremena (ako je u vodi još bolje)? Ja znam da ja jesam. Zato kad sam na plaži volim da prošetam sama kroz vodu, a kod kuće svakodnevno radim na meditaciji, ali o tome neki drugi put.

Floating studio Spokojstvo Beograd utisci

Cilj float studija je postizanje bestežinskog stanja, i takodje oslobodjenost od svih čula (a poželjno i misli) – dodira, sluha i vida, s obzirom na to da plutate u potpunom mraku i tišini 😍.

Seansa počinje 20-tominutnom masažom, koja, moram da priznam, nije ni malo naivna! Ležite na mehaničkoj stolici za masažu, i neka vrsta valjka vam prelazi od vrata, sve do donje strane ledja. Kao što rekoh, masaža nije nežna, ali je krajnje delotvorna za nekoga ko non-stop sedi za kompjuterom kao ja!

Pre i posle ulaska u kabinu obavezno je tuširanje. Voda u kojoj se pluta ispunjena je sa 40% epsom soli, tako da ne brinite, ne možete da potonete! Ako se brinete da li će vas boleti vrat ili ledja, tu je i jastučić za ispod glave. Naravno, u svakom trenutku možete da otvorite vrata i potražite pomoć.

Možete po želji da uključite i isključite svetlo i muziku. Poželjno je da se na neko vreme potpuno isključite, tako da u mraku i tišini imate osećaj kao da plutate po svemiru!
Naučnici su otkrili da kada se oslobodimo čula mozak zapravo bolje radi, tako da plutanje poboljšava koncentraciju, kreativnost i vizualizaciju. Smanjuje stres, poboljšava psiho-analizu i mentalno zdravlje, podstiče hormon endorfin, ublažava bol u mišićima, čisti kožu i pomaže oslobadjanje toksina! 💖


Više o @floatspabeograd možete da nadjete na njihovom instagramu i sajtu.

Sve u svemu, cilj ove seanse je potpuni fizički i psihički restart organizma. Osoblje je preljubazno, ambijent predivan, vama samo ostaje da isključite svetlo i otplovite u neke lepše misli.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *