Saloni u Beogradu
Advice, Beauty, Belgrade, Blogging, personal, recenzija, Uncategorized

Saloni u Beogradu – istina zašto sam prekinula saradnje

Dugo mi je trebalo da se odlučim da li da progovorim o ovome. Saloni u Beogradu – kakav imaju tretman prema mušterijama, ili još gore, blogerima koji treba da ih predstavljaju?

Ovo ne pišem sa ciljem da blatim nekoga, neću pominjati imena, već da svi naučimo malo lepše da se ponašamo jedni prema drugima u ovoj zemlji. Činjenica je da sam ja odavno izgubila strpljenje, i prestala da saradjujem sa salonima, kao što ste verovatno primetili.

Da napomenem da u analizu nije uključen krajnji proizvod, nego kvalitet usluge.

Saloni u Beogradu – moja iskustva

Prelazimo na stvar. Verovatno je prvo što primećujete na meni kosa? Znači verovatno bi svakom frizeru bilo drago da radi sa mnom, jer je kreativna duša a ja sam spremna na eksperimentisanje, tačno? Pogrešno.

Uglavnom sam na upite za saradnju dobijala odgovore da je moja kosa previše oštećena i da sa njom ništa ne može da se uradi, ali da se javim ako želim da skinem nadogradnju? Prijatelju, ja da mi kosa nije oštećena ne bih imala potrebe da bacam pare na nadogradnju, ali sigurna sam da bi ti kao frizer to već trebalo da znaš..?

Medjutim, to nije najveći problem. Veći je problem kad neko pristane da ti “učini uslugu” a zatim ti naplati duplo više za “materijal” nego što bi ta usluga inače koštala!

Pritom sam kod te osobe dolazila pet puta na popravku, jer očigledno ne zna svoj posao.

Osim što je besramno skupa i ne ume da radi, ne ume ni da se ponaša. Jednom sam čekala više od sat vremena ispred vrata kao pas, jer je ’salon’ u stanu, pa se osobica uspavala u 4 popodne. Nisam dobila ni “izvini”. Takodje mi je sugerisala ne baš suptilno da mi treba operacija nosa. Pritom nikad nije imala poštovanja za moje vreme, i često sam ostajala do kasno u noć kad nisam imala prevoz. Ja jesam opuštena, ali nisam glupa.

Na pitanje da li da objavim cenu tretmana, osoba je odgovorila da se ’cene stalno menjaju tako da bolje ne’. Za tri godine koliko ja radim, standardna cena se nije promenila.

Kad smo kod neprijavljenog rada od kuće, ako ste se već odlučili za to, barem se potrudite da vam recimo sestra i mama ne upadaju u sobu raspravljajući se, dovodite mušteriju u neprijatnu situaciju. Kućne ljubimce ipak ostavite u dvorištu, osim ako je mušterija eksplicitno rekla da je u redu s tim.

Jednom mi se desilo da sam se tek vratila iz bolnice, i zamolila osobu iz salona hitno za uslugu za vreme njenog radnog vremena, jer za vikend putujem, a konci od operacije mi jos nisu skinuti, da bi mi ona rekla da “ne može da dolazi na svoj posao po zimi” i “zašto ja uopšte putujem ako sam tek izašla iz bolnice”?!

Najzad, jedna fina žena u salonu mi je rekla da je “čim me je videla, znala da imam sindrom policističnih jajnika”. Gospodjo, ako ja nisam došla kod ginekologa, nije na vama da komentarišete.

Saloni u Beogradu – saveti

Dakle. šta smo danas naučili?

-Ako niste završili medicinu, suzdržite se od davanja dijagnoza mušterijama.

-Ne biti u salonu za vreme predvidjenog radnog vremena je neprofesionalno.

-Ne biti u “salonu” kada imate zakazano je jako neprofesionalno. Izvinite se mušteriji i ponudite kompenzaciju.

-Rasprave sa ukucanima ostavite za posle termina, i potrudite se da vam ne upadaju na radno mesto, sem ako hoce da posluze musteriju.

-Bilo kakvo komentarisanje fizičkog izgleda i vredjanje je nedozvoljeno! Ni ja ne komentarišem vaš izgled ni stil, iako je to moja ’specijalnost’.

-To što nekom ’činite uslugu’ ne znači da možete da se ponašate i da govorite šta hoćete, moje vreme je dragoceno i moje usluge nisu besplatne!

Srdačan pozdrav i uozbiljite se na poslu i prema mušterijama dok ih još imate!

Pišite u komentarima šta mislite da osvestimo nekorektno ponašanje u salonima u Beogradu!

P.S. Naravno da ima i pozitivnih primera, oni će svakako biti pomenuti!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *